NYOPSLAG:

ALLE KURSUSAKTIVITETER ER INDSTILLEDE INDTIL VIDERE GRUNDET DEN NUVÆRENDE SITUATION.
HOLD DIG EVT ORIENTERET HER FOR AT SE OPSTARTSTIDSPUNKT

 

Læs herunder og klik på billedet eller linket for at hente babytummel-folderen (PDF)

Babytummel 2020

Videnshus Dybkær tilbyder i 2020 følgende hold Babytummel:
– Torsdag kl. 9-10: 2-5 måneder
– Torsdag kl. 10-11: 5-10 måneder
– Torsdag kl. 11-12: Krybe-/kravle holdet

Opstart af holdene er torsdag d. 16/01 2020.
Der er plads til 8 babyer samt mor/far på hvert hold.
Pris 750 kr. for 6 gange.

For tilmelding og yderligere oplysninger kontakt Videnshus Dybkær på: – Kate Juul Poulsen tlf. 2179 1569 – Marianne Bendix tlf. 2028 3652 – Mail videnshus@silkeborg.dk

Skynd dig at sikre jer en plads så I kan være med til at tumle og have en god stund med andre mødre, og ikke mindst få en masse tumle-aktiviteter med hjem.

 

 


Tegn til tale kursus for begyndere

Hent en pdf til print HER

På følgende datoer afholdes der kursus på Dybkær Specialskole, Arendalsvej 273, 8600 Silkeborg.

Kurset afholdes i tidsrummet kl. 16.00 – 18.30 på følgende datoer:
Mandag d. 23. marts
Mandag d. 30. marts
Mandag d. 20. april
Mandag d. 27. april

Der vil blive serveret sandwich i pausen.
Tilmelding senest d. 12. marts til Kate Juul Poulsen tlf. 2179 1569 eller på mail: videnshus@silkeborg.dk
Pris: 1.200 kr.

Kursusbeskrivelse:

Kurset henvender sig til alle, som har interesse for Tegn Til Tale, og som arbejder med børn, unge og ældre med behov for visuel kommunikation.
Mange børn, unge og ældre med sprog- eller talevanskeligheder, kan have stor gavn af tegn til tale.
Tegn til tale er et redskab, der kan give personen mulighed for at meddele sine ønsker og behov og dermed giver personen en større indflydelse på sin hverdag.
Kurset vil bestå af praktiske øvelser, hvor man vil få mulighed for at øve sig i at bruge TTT samt udvide sit ”ordforråd” på en sjov og lærerig måde.

Underviser er Dorthe Marie Kristensen

 

 

Følgende kurser er kurser vi har gennemført flere eller mange gange. Dem kan vi hurtigt etablere. Kontakt os via videnshus@silkeborg.dk eller via kursussekretær Kate Juul Poulsen, Videnshus Dybkær, tlf. 2179 1569.

Hent folderen om Søskendekurser her: Vi holder i øjeblikket en tidsubestemt pause med søskendekurserne som et jævnligt tilbagevendende tilbud. Der er dog gode muligheder for at rekvirere dem til lokal afvikling, ligesom det er muligt at blive sat på en venteliste. Kurserne afholdes når der er søskende til et kursusforløb. Søskendekurser
Hent pjecen om SMARTboard teknologi her SMARTboard
Hent folderen til kurset her. Lettere fysiske handicap 

Nedenstående kurser opslås efter behov – og folderne, der kan hentes, er de seneste beskrivelser og derfor ikke opdaterede.

Kurserne kan rekvireres som selv-arrangerede kurser, hvor vi afholder det hos dig/jer. Man kan også lave en foreløbig tilmelding ved at skrive til videnshus@silkeborg.dk, hvorefter man vil blive kontaktet, når kurset bliver gennemført – og er man på det tidspunkt stadig interesseret, er man sikret en plads på kurset.

Tegn-til-tale-kurser afholdes som minimum hvert halve år på Dybkær Specialskole. De rutinerede undervisere tager gerne opgaver ude af huset – både grundlæggende og videregående kurser kan tilbydes. Henvendelse til videnshus@silkeborg.dk Se seneste folder her for indhold og omfang. Tegn-til-tale-kurser – grundlæggende  
Hent folderen om Teenagenetværket her: Teenagenetværk
Hent folderen om kursus i PictoSelector og ChatAble her: PictoSelector og Chatable folder
Hent folderen om kursus i ChatAble og GoTalkNow her: ChatAble og GoTalkNow folder
Specialundervisning Specialundervisning
Sociale netværk Sociale netværk

Teknologikonference

Videnshus Dybkær har arrangeret en Teknologikonference, hvor deltagerne har haft mulighed for at tilegne sig ny viden og få inspiration til anvendelse af teknologierne i specialpædagogisk sammenhæng. Konferencen blev afholdt på hotel Nyborg Strand og har været en unik mulighed for at høre foredrag, deltage i seminarer og møde udstillere fra hele landet samt se de seneste teknologiske specialpædagogiske nyheder. Seneste konferencen havde mere end 160 deltagende fagfolk fra hele landet. Alt i alt et rigtigt godt arrangement og mange gode tilbagemeldinger, som gav os mod til at planlægge og afholde konferencen. Rækken af Teknologikonferencer blev dog afbrudt i 2017, da vi måtte aflyse grundet for få eller for sene tilmeldinger, og der er ikke udsigt til, at vi genoptager aktiviteten.

Videnshus Dybkær

har gennem årene gennemført mange kurser og konferencer, både for fagpersoner og for forældre og netværk.

Vi har også specialtilrettelagt kurser efter eksterne henvendelser. Send en mail til videnshus@silkeborg.dk med oplysning om eventuelt ønske, og lad os tage en uforpligtende snak om mulighederne. Hvis du er interesseret i at modtage information om nye kurser og konferencer, kan du tilmelde dig vores mailliste. Du kan tilmelde dig kurser og konferencer på to måder: Udfyld tilmeldingsformularen her på hjemmesiden eller rekvirer tilmeldingsblanket ved henvendelse til Videnshuset – se “Kontakt

Yderligere oplysninger: Kursussekretær Kate Juul Poulsen, kjp@silkeborg.dk eller videnshus@silkeborg.dk eller  tlf. 2179 1569
WordPress Video Lightbox